Aleksandar Vulin

Zatražio odgovor o nalogodavcu 'pokušaja ubojstva' Aleksandra Vučića u BiH

Aleksandar Vulin
10.01.2021.
u 11:36

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je Stranci demokratske akcije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više poštuje BiH od njenih funkcionera iz Federacije BiH.

Vulin je povodom priopćenja SDA na Vučićevu čestitku upućenu za Dan Republike Srpske istaknuo da ta stranka, osim mržnje prema Vučiću, ne može objasniti u čemu je problem u njegovom poštovanju Daytona.

Prema njegovim riječima, Vučić čestita dan ustavnom dijelu BiH, Republici Srpskoj, priznatoj u Daytonu, a osnovanoj voljom srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH.

On je dodao da funkcioneri iz Federacije BiH traže unitarnu BiH, ali bi i da cjepaju Srbiju i priznaju Kosovo.

Vulin je ponovio da bi SDA bilo bolje da, umjesto što mrzi Vučića, kaže tko ga je pokušao ubiti u Potočarima i gdje je u trenutku linča bio Bakir Izetbegović, priopćeno je iz Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsjednik.

SDA je sinoć priopćila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpske vlasti "imaju neiskren odnos prema BiH i da kriju i štite odgovorne za zločin u Srebrenici".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?