HODAJTE

Zatvoreni ste u svoja četiri zida zbog izolacije?

04.04.2020.
u 19:26

U vrijeme kada je toliko nas zatvoreno i zabrinuto jesmo li dovoljno aktivni, dodatni koraci ne moraju poticati od trčanja ili drugih energičnih vježbi. Pokušajte se što više kretati unutar svoja četiri zida. 

U vrijeme kada je toliko nas zatvoreno i zabrinuto jesmo li dovoljno aktivni, dodatni koraci ne moraju poticati od trčanja ili drugih energičnih vježbi. Za svakih dodatnih 4000 koraka koje netko napravi u danu, čak i ako samo hoda ispred zgrade ili po kući, rizik od bolesti srca, raka ili bilo kojeg drugog uzroka padne za 50 posto ili više. U ovoj situaciji najčešća briga je koliko i kako najbolje vježbati ili kretati se. Ugrađene aplikacije na našim telefonima i one koje nadziru aktivnosti ili satovi, od nas traže da prikupimo najmanje 10.000 koraka dnevno. No zbog trenutnih ograničenja s kojima se svi borimo to je jako teško postići.
 

Ipak, pokušajte se što više kretati unutar svoja četiri zida. Na internetu možete pronaći pregršt vježba koje možete izvoditi kod kuće, a za to vam nisu potrebne ni sprave ni utezi. Pokušajte biti što aktivniji, a ako imate dvorište možete i tamo šetati ili uređivati vrt. Pronađite nešto što vas veseli i pokušajte u danu prijeći preko 4000 koraka. Upotrijebite svoj telefon ili pametni sat kako biste dobili dojam koliko koraka dnevno pređete i ako taj ukupni iznos bude nizak, pogotovo ako je ispod 4000 dnevno, razmislite o šetnji, ako vam je to dopušteno ili šetajte unutar vaše kuće.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?