projekt OESS-a

Završen čapljinski mural

29.03.2019.
u 18:23

U sklopu OESS-ovog projekta "Super građani i super građanke" realizirano je oslikavanje jednog dijela površine mosta dr. Franje Tuđmana koje su predvodili čapljinski aktivisti uz koordinaciju i pomoć nadležnih općinskih službi.

Nosivi stub mosta oslikan je motivima flore i faune karakterističnim za čapljinsko podneblje, a ova aktivnost zamišljena je kao uvertira u slikovnu priču o važnosti očuvanja prirode i suživotu s njom.

Mural je rađen prema konceptu kojeg je ponudio akademski slikar Ernesto Markota koji je uz volonterski doprinos članova okupljenih oko ove inicijative također izradio te postavio mural.

"Cilj je ove aktivnosti promocija pozitivnog djelovanja i doprinosa civilnog sektora u zajednici te svakako i promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti Čapljine što u konačnici rezultira uređenijom i ljepšom okolinom kao i svijetlim primjerom za mlađe naraštaje. Stanovnici Čapljine pokazali su kako je uređenje životnog prostora visoko na listi njihovih prioriteta", stoji u priopćenju Općine Čapljina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije