sastanak oko Izbornog zakona

Završen sastanak u zgradi Delegacije EU: Izaslanstva SDA i HDZ-a napustila zgradu

Klix.ba
28.10.2021.
u 21:44

Šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt napustili su sastanak s političkim liderima stranaka u BiH i veleposlanicima koji su večeras bili prisutni u zgradi Delegacije EU u Sarajevu. 

Sattler i Schmidt nakon ovog sastanka nisu se obratili medijima, piše Avaz. 

Nešto ranije, lider SDA Bakir Izetbegović napustio je sastanak izjavivši da će se i u narednim danima pregovori nastaviti naglasivši kako je predsjednica Venecijanske komisije ime medijatora iz međunarodne zajednice iznijela prijedloge koji se odnose na Dom naroda na državnoj razini, Predsjedništvo i na mogućnosti deblokade procesa u Federaciji te da je SDA sve te prijedloge podržala.

Kako piše Klix.ba, nakon maratonskih pregovora o promjenama Izbornog zakona i izaslanstva SDA i HDZ-a napustile su zgradu Delegacije Europske unije u Sarajevu.

Nakon izlaska iz zgrade, članica Predsjedništva SDA Alma Čolo kazala je kako danas nije postignut nikakav dogovor, da je sve ostalo na razgovoru. Nakon nje objekt je napustilo izaslanstvo HDZ-a.

Cijelo vrijeme u zgradi Delegacije EU bili su nazočni članovi izaslanstva SDA i HDZ-a Alma Čolo, Halid Genjac, Marinko Čavara, Borjana Krišto, Bariša Čolak i Josip Merdžo. 

U dva dijela sastanka pregovorima su nazočili šefovi izaslanstava lideri stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?