sjednica

Završena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

07.12.2017.
u 16:55

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici primio k znanju zaključak Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH u kojem se navodi da je ovo povjerenstvo odredilo da prvi zamjenik predsjedatelja povjerenstva Bariša Čolak privremeno, na 60 dana, popuni upražnjeno mjesto predsjedatelja povjerenstva. 

Čolak je pojasnio da se radi o tome da je po određenim odredbama, kako Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji, tako i Poslovnika o radu ovog zajedničkog povjerenstva propisano da “ukoliko predsjedatelj ovog povjerenstva koji, silom zakona, mora biti iz oporbe, bude spriječen voditi sjednicu mijenja ga prvi zamjenik, ukoliko i on bude spriječen onda ga mijenja drugi zamjenik, a ako to mjesto ostane upražnjeno onda se odmah obavještavaju oba doma PSBiH“.

- Očit da je ovdje došlo do određenih problema koji nisu vezani za naš dom, nego za Zastupnički dom. Tamo je došlo do toga da nisu ispoštovane odredbe zakona koje govore o proporcionalnoj zastupljenosti, odnoso zastupljenosti stranaka po svojoj snazi u ovom povjerenstvu – kazao je Čolak.

Dodao je da je na Zastupničkom domu da „napravi što zakon traži da treba napraviti“.

Izaslanik Dragutin Rodić je uime Kluba izaslanika srpskog naroda predložio zaključak da Dom naroda utvrdi da Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e BiH nije konstituirano u skladu sa Zakonom o obavještajnoj – sigurnosnoj agenciji. Kazao je da se članovi povjerenstva kandidiraju u uskladu s principom proporcionalne zastupljenosti političkih stranaka u Zastupničkom domu.

Izaslanici su podržali predloženi zaključak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?