SARAJEVO

Završena sjednica Zastupničkog doma PFBiH zbog nefunkcioniranja online sustava

30.09.2020.
u 13:41

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH završena je prije utvrđivanja dnevnog reda jer je utvrđeno da online sustav ne fukcionira kako treba budući da u ovom domu ima 98 poslanika.

Zbog toga je, kako je rečeno, online sjednice otežano održavati, te su poslanici usvojili zaključak po kojem je ustanovljeno da je rad u ovakvim uvjetima nemoguć.

- Svaki put kod online zajedanja postoje tehničke poteškoće. Ovaj put su eskalirale s obzirom da je veliki broj ljudi nazočan na online platformi, a nekolicina ih je sjedila u sali Federalnog parlamenta. Zaključili smo da je veoma teško raditi na ovakav način i da se za nastavak zasjedanje treba osigurati prostor gdje možemo raditi uz fizičku nazočnost poslanika. Konstatirali smo da ovaj amfiteatar nije uvjetan za rad u vrijeme kada treba poštivati epidemiološke mjere - izjavio je za Fenu nakon sjednice predsjedavajući Zastupničkog doma Mirsad Zaimović.

Nastavak sjednice mogao bi biti održan narednog tjedna odnosno čim se donese odluka u vezi s prostorom za održavanje sjednica.

- Zadužili smo tajnika doma i skupinu zastupnika – članova Kolegija koji bi trebali ponuditi više varijanti kada je u pitanju osiguravanje prostora gdje bi ubuduće održavali sjednice – rekao je Zaimović.

Kaže da će se pokušati naći prostor koji je javni. U tom pogledu do sada je Zastupnički dom dobio od Parlamentarne skupštine BiH negativan odgovor.

- Po našem mišljenju tu bi bilo najbolje održavati sjednice, ali smo nekoliko puta dobili odbijenicu. Sada imamo u vidu nekoliko javnih prostora, te će zadužena skupina obići te prostore i ustanoviti postoje li uvjeti za rad. Ako ne, onda ćemo raspisati tender i tražiti adekvatan prostor koji bi Parlament platio, a imali bi mogućnost da svi nazočimo sjednicama - dodao je Zaimović.

Poručio je da je naredna sjednica planirana da se održi 14. listopada pred izbornu kampanju. Do tada se treba održati nastavak današnje sjednice. To će se desiti, ističe Zaimović, narednog tjedna ili neposredno pred sljedeću sjednicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?