"epivakkorona".

Završetak kliničkih testova ruskog cjepiva 30. rujna

07.09.2020.
u 13:13

Ruski Državni istraživački centar za virologiju i bio tehnologiju "Vektor" završit će 30. rujna kliničke testove svoga cjepiva protiv Covida-19, izjavila je danas Ana Popova, šef tijela za zaštitu javnog zdravstva Rospotrebnadzor.

"Naše kolege fokusiraju se na jedno cjepivo, peptidnu cjepivo, a njeni klinički testovi sada se završavaju. Konačni datum je 30. rujan", rekla je Popova na Sveruskom kongresu o zaraznim bolestima, prenio je "Sputnjik".

Klinički testovi druge ruska cjepiva protiv virusa korona bit će završeni krajem rujna, izjavila je u kolovozu potpredsjednica Vlade Tatjana Golikova i dodala da kod dobrovoljaca nisu uočene komplikacije.

Ako  bude uspješno, cjepivo će nositi ime "epivakkorona".

Pres služba Rospotrebnadzora ranije je objavila da su svi dobrovoljci iz prve faze kliničkih testova cjepiva koju je napravio "Vektor" razvili antitijela.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u kolovozu je objavio da je registrirala prva svjetska cjepiva protiv virusa korona i da ju je razvio ruski Istraživački institut "Gamaleja".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije