bihamk

Zbog izlijevanje vode obustavljen promet na pojedinim dionicama

poplave
fena, poplave u ilidžanskim naseljima
15.05.2019.
u 17:19

Zbog izlijevanja vode na ceste obustavljen je promet na magistralnim putevima M-14 Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja i M-4 Prijedor–Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja.

Usporeno se prometuje na magistralnim putevima M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero i M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger.

Kolnik je na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini mjestimično mokar ili vlažan, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Jednom trakom naizmjenično se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacijski radovi. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U tijeku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se prometuje također naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BiHAMKK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?