Vraćen u pritvor

Zbog postupaka SIPA-e prema liječnicima, Radončić na vlastitu odgovornost napustio bolnicu

Fahrudin Radoncic
14.03.2016.
u 15:30

Do napuštanja Klinike došlo je na zahtjev Radončića, koji je odbio predloženi dijagnostički i terapijski postupak, a u cilju da sačuva integritet konzilija liječnika, kazao je Barbarić

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić danas u 13.30 sati na vlastitu odgovornost je napustio Institut za bolesti srca - Klinika za kardiokirurgiju UKC u Sarajevu, izjavio je za Dnevni avaz njegov odvjetnik Dragan Barbarić.

Radončić je, kazao je Barbarić, iz bolnice vraćen u Pritvorsku jedinicu Suda BiH.

- Do napuštanja Klinike došlo je na zahtjev gospodina Radončića, koji je odbio predloženi dijagnostički i terapijski postupak, a u cilju da sačuva integritet konzilija liječnika. Naime, za vrijeme boravka na Klinici u više navrata su dolazili inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), provjeravali, kopirali i odnosili Radončićevu medicinsku dokumentaciju. Prema kazivanju jednog od članova konzilija, radi se o nezabilježeno surovom postupku kako prema Radončiću, tako i prema liječnicima i osoblju bolnice, kazao je Barbarić.

Radončić je, kako je rekao odvjetnik Barbarić, upozoren da odbijanjem ponuđenih medicinskih mjera i procedura može ugroziti svoj život.

Lider SBB-a u UKCS je prebačen u srijedu, 9. ožujka, nakon što su kod njega konstatirani zdravstveni problemi, srčane tegobe.

Protiv njega je ranije podignuta optužnica koja je, prema mišljenju pravnih eksperata i javnosti, politički motivirana, a odnosi se na navodni utjecaj na svjedoke i ometanje rada pravosuđa.

Pacijent F.R. primljen je u Klinički centar Sveučilišta Sarajevo, dana 09. ožujka 2016.godine, u 18.00h, gdje mu je nakon urađenih pretraga indicirana hospitalizacija. 

Tijekom hospitalizacije su provedene dijagnostičke procedure, na osnovu kojih je indicirana interventna kardiološka procedura (kateterizacija srca), koju pacijent odbija.

Na osnovu gore navedenog ordinira se medikamentozna terapija i pacijent se, 14. ožujka 2016.godine, otpušta iz bolnice u 13.30h, stoji u priopćenju Sveučilišno kliničkog centra Sarajevo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?