Zdravlje

Zbog viroze povećan broj testiranih na koronavirus

17.09.2021.
u 21:00

Proteklih dana i tjedana veliki broj ljudi obratio se liječnicima zbog sumnje na koronu. Nasreću, testovi su im bili negativni, ali su simptomi gotovo isti kao kod korone. Javljaju se jake glavobolje, bolovi u kostima i mišićima. Drugi imaju proljev, kašalj, probleme sa sinusima. Simptomi su gotovo isti kao kod COVID-a, što građanima stvara paniku, ali i dodatno otežava rad medicinskim djelatnicima. Provjerili smo kakvo je stanje u mostarskom Domu zdravlja.

- Ima pacijenata sa simptomima crijevne viroze ili prehlade, a na testu su negativni. Ne stvaraju veliki problem jer su simptomi kratkotrajni i relativno blagi i ne osposobljavaju značajno oboljelog. Važno je razlučiti jesu li ti pacijenti pozitivni na COVID, tako da je povećan broj testiranih i opterećenje za Službu epidemiologije, higijene i socijalne medicine - kazala je za Večernji list Edita Černi Obrdalj, voditeljica Službe obiteljske medicine DZ-a Mostar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?