BIHAMK

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se savjetuje putovanje uvečer ili rano ujutro

21.07.2022.
u 07:57

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetuje se vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

U tijeku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila prometuju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu prometa. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje preticajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet. Mole se vozači da na ovim dionicama voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se magistralni putevi Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja iznad 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova na teritoriju Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prijelazu) granični prijelaz Gradina nije u funkciji, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?