INTERVENIRALA POLICIJA

Zdravko Mamić doživio prometnu nesreću u BiH, pogledajte fotografije

Foto: Vecernji.hr
28.01.2020.
u 18:31

Nakon sudara je intervenirala i federalna policija

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, doživio je prometnu nesreću u Bosni i Hercegovini. Na fotografijama koje smo dobili vidljivo je da su u sudaru sudjelovali Mamićev luksuzni BMW i stari Mercedes, prenosi Vecernji.hr

Čini se da u nesreći nitko nije teže ozlijeđen, a nakon sudara je intervenirala i federalna policija. Zanimljivo i da Zdravko Mamić vozi automobil hrvatskih registracija.

Podsjećamo, Mamić je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH, sada živi u Međugorju, a uglavnom se kreće po Hercegovini. Podsjećamo, Mamića i još šest okrivljenika naše tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna.

Optužnica se odnosi na Mamićeva sina Marija, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 milijuna kuna. Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK Dinamo neosnovano je obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7.35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Mamić je u lipnju 2018. godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin, te danas živi u Međugorju. Tužiteljstvo BiH odlučilo je da ga neće izručiti Hrvatskoj.

- Više se nikada neću vratiti u Hrvatsku - ranije je poručivao Mamić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?