NOVA TJERALICA

Zdravku Mamiću u Međugorje poslana presuda

Denis Kapetanovic/PIXSELL
17.05.2021.
u 20:21

U petak se Mamić nije javio na izdržavanje kazne

Protiv Zdravka Mamića definitivno će, kako doznajemo, biti raspisana još jedna tjeralica kao i novi uhidbeni nalog.

Razlog je tome što se, kako se i pretpostavljalo, Mamić u petak nije javio na izdržavanje kazne u Remetinec, odnosno u tamošnji Centar za dijagnostiku Zagreb. Potvrda da se nije pojavio službeno je stigla danas na Županijski sud u Osijeku.

No tjeralica nije, kao u slučaju njegova brata Zorana, raspisana odmah isti dan od zaprimanja službene potvrde. Zdravku Mamiću u petak je, pojašnjeno nam je, u Međugorje poslana drugostupanjska presuda, dakle odluka Vrhovnog suda kojom je potvrđena osuđujuća presuda osječkog suda.

Prema njoj Mamić mora u zatvor na šest i pol godina zbog izvlačenja novca iz Dinama. Čim zaprimi i potpiše pisanu presudu te na osječki sud potom stigne povratnica, sudac izvršenja poslat će policiji nalog za raspisivanje tjeralice. Koliko će vremena do tada proći, ovisi o pošti, kažu nam na sudu u Osijeku, no pretpostavljaju da bi se moglo raditi o tjedan dana.

Protiv Zdravka Mamića već su raspisani, podsjetimo, europski uhidbeni nalog te domaća i strana tjeralica.

Učinjeno je to, pak, u drugome sudskome procesu protiv braće Mamić, gdje se sedmoricu okrivljenika tereti za zločinačko udruženje i za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna. Tim je potezom USKOK pokušao postići da BiH izruči odbjeglog Zdravka Mamića Hrvatskoj, no to im nije pošlo za rukom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?