Predsjednik Ukrajine

Zelenski: Sarajevski atentat je dokaz da samo nekoliko hitaca može dovesti do milijuna žrtava

zelenski
VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
23.05.2022.
u 18:38

"Pamtimo, na primjer, kako samo nekoliko hitaca može dovesti do milijuna žrtava kao što su pucnji 28. lipnja 1914. u Sarajevu", kazao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se svjetskim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu kazavši da je Sarajevski atentat potvrda da se sa samo nekoliko hitaca može dovesti do milijuna žrtava.

Predsjednik Ukrajine spomenuo je povjesne događaje koji su dramatično promijenili svijet, Sarajevski atentat iz 1914. godine i Minhenski sporazum iz 1938. godine, a koji su prethodili izbijanju dva svjetska rata.

"Pamtimo, na primjer, kako samo nekoliko hitaca može dovesti do milijuna žrtava kao što su pucnji 28. lipnja 1914. u Sarajevu. Povijest pamti koliko tuge može izazvati zlo jedne osobe ako vidi da mu se ne pruža dovoljno otpora. Kao što je to bilo, na primjer, 1938. u Minhenu", kazao je Zelenski.

Zelenski je u nastavku pozvao na dodatne sankcije Rusiji.

"Sada je vrijeme da damo odgovor. Sve ruske banke moraju biti sankcionisane bez izuzetaka, prekinuti im svaki pristup tehnologiji i svim komercijalnim vezama", kazao je ukrajinski predsjednik, prenosi Klix. 

Dodao je da se mora vršiti maksimalan pritisak da svaki agresor zna posljedice svojih postupaka te je pozvao da se sva ruska imovina u inozemstvu zaplijenjeni i stavi u poseban fond za one koji su pogođeni ratom.

"Ako agresori izgube sve, imat će manje motivacije da započinju ratove", rekao je Zelenski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije