Jasmina Demirović, UREDNICA I DIREKTORICA NOVE BH

Želimo stvarati najgledaniji i najkreativniji TV sadržaj

26.03.2019.
u 08:00

Poznata novinarka i urednica Jasmina Demirović velika je akvizicija Nove BH, koja je postavlja na čelo svojih programskih sadržaja kao glavnu urednicu i direktoricu Informativnog programa. Pod njezinom će se palicom uskoro emitirati novi informativni program koji stavlja gledatelja u središte i radi na dobrobit svih građana donoseći nepristrane i vjerodostojne informacije iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Bogatu karijeru Jasmina Demirović od prvih dana gradila je u informativnom segmentu, od novinarske, uredničke i voditeljske pa sve do producentske uloge obilježio ju je predan, ozbiljan i istraživački rad zbog kojeg je danas jedno od najjačih novinarskih imena u regiji.


Ključan segment televizije je informativni program. Sa svojim timom stvarat ćete novi, osvježeni i drugačiji informativni program. Kakva su vaša očekivanja?

- Informativni program koji ćemo stvarati za naše gledatelje i koji ćete uskoro gledati u programu Nove BH televizije promijenit će poimanje informiranja u Bosni i Hercegovini. Naš informativni tim pričama koje će stvarati želi biti prisutan u svakom domu građana Bosne i Hercegovine. U fokusu našeg izvještavanja bit će ljudi, naši građani, kojima ćemo načinom izvještavanja pomoći, ukazati na njihove probleme, životne borbe sa svakodnevicom. Radit ćemo za njihovu dobrobit, osluškivat ćemo ono što nam budu željeli kazati i na taj način ćemo zajedno graditi informativni program Nove BH kojem se vjeruje. 


Kako razvijate strategiju stvaranja novog informativnog programa Nove BH? Što će biti u njegovu fokusu?

- Želimo kreirati najgledaniji dnevnik u državi, a najvažniji recept za uspjeh jest dobar tim. Okupili smo vrhunske profesionalce i zajedno ćemo donijeti inovativan, dinamičan, tehnološki napredan, pouzdan i neovisan informativni program. Vodit ćemo se najvišim etičkim standardima novinarske profesije. Bit ćemo nepristrani i vjerodostojni i strogo ćemo voditi računa o najvažnijim novinarskim postulatima, da svaka priča ima dvije strane. Naše novinarske priče bit će drugačije, pokazane iz šireg konteksta, ali ćemo srž graditi “in medias res”. Izvještavanjem naših novinara i reportera iz svih dijelova zemlje želimo ukazati na sve probleme, natjerati nadležne da te probleme riješe za boljitak naših građana. Naša misija će od početka biti istina i točnost informacije i nećemo raditi kompromise. Informativni tim Nove BH će prvenstveno stvarati odgovorne dnevnike, a tu odgovornost naši urednici, novinari, voditelji i reporteri dugovat će isključivo građanima Bosne i Hercegovine.

 

Kakvo je ozračje u informativnom timu Nove BH?

- U informativnoj redakciji Nove BH imamo s jedne strane najiskusnije urednike i reportere, a s druge strane mlade novinare koji će donijeti novu pokretačku energiju. Svi u našem timu dišemo kao jedno i to je vrlo važno u našoj profesiji. Mi smo poput obitelji. Važno je da slušamo što nam gledatelji žele reći, što ih muči, kako im pomoći, a mi ih ne želimo iznevjeriti. Želimo se osjećati svakog dana kao da smo promijenili svijet. To će biti naša pokretačka snaga, naš elan i lajtmotiv.

 

Novinarstvo je poziv koji sa sobom nosi velike izazove i veliku odgovornost.

- Izazov je nešto što me dodatno motivira, otkrivam svoje granice, potencijale, radim sa svojim informativnim timom i svi uistinu dišemo kao jedno. To je vrlo važno u našoj profesiji. Ići do kraja, raditi bez kompromisa, donijeti dvije strane svake priče. Želimo ukazati na problem i svojim djelom natjerati ostale da djeluju. To je i cilj informativnog tima Nove BH, ali i motivacija. Odgovornost na mom radnom mjestu glavne i odgovorne urednice i direktorice Informativnog programa Nove BH je velika, jer odgovornost imam prvenstveno prema gledateljima, građanima BiH. Biti na čelu ovog programa znači odgovarati za svaku priču koju emitiramo, a svaka mora biti nepristrana, vjerodostojna i objektivna. Našim profesionalnim radom, prema najvišim standardima, Nova BH želi građanima osigurati kvalitetnu informiranost i donijeti boljitak.


Nova BH kao najmlađa komercijalna televizija na medijskoj sceni u BiH vrlo brzo se pozicionirala kao najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini. U čemu je tajna uspjeha?

- Naša tajna uspjeha je konstantna predanost poslu, učenje, profesionalna nadogradnja, motiviranost i osluškivanje pulsa naših gledatelja i naravno tim – dobar tim! Naš cilj je jasan, želimo zadržati poziciju lidera i odužiti se za povjerenje našim gledateljima. Želimo im priuštiti najatraktivniji televizijski sadržaj. Želimo biti na njihovoj strani, njegovati zdrav odnos sa svojim gledateljima i stvoriti program koji će biti njihov novi “član obitelji”. Tim Nove BH strateški je odredio smjer najmlađe komercijalne televizije u BiH s nacionalnom pokrivenošću i sigurno ćemo odgovoriti svim izazovima koje donosi nova era televizijske industrije.


Osim toga što ste direktorica Informativnog programa, obnašate i dužnost glavne i odgovorne urednice Nove BH i sudjelujete u kreiranju programskih formata. Koje programske novitete gledatelji mogu očekivati?

- Vrlo brzo predstavit ćemo bogatu proljetnu programsku shemu s respektabilnim informativnim, sportskim, zabavnim, dramskim, serijskim i filmskim programom. Uvertiru smo napravili plesnim televizijskim spektaklom “Ples sa zvijezdama” i početkom kvalifikacija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za Euro 2020., ali i kvalifikacijskim utakmicama naših susjeda Hrvatske i Srbije i uskoro ćemo svojoj publici otkriti pregršt novih formata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?