Tajnik Ministarstva pravde

Željko Bogut na Konferenciji ministara pravosuđa Vijeća Europe u Strasbourgu

15.10.2019.
u 09:00

Tajnik Ministarstva pravde Željko Bogut zajedno s izaslanstvom BiH sudjeluje na Konferenciji ministara pravosuđa Vijeća Europe, koja se od 14. do 15. listopada 2019. godine održava u Strasbourgu. 

U sastavu BiH izaslanstva, kojom predsjedava g. Željko Bogut, tajnik Ministarstva pravde BiH su i gđa Sanela Latić, rukovoditelj Odsjeka za suradnju s domaćim i međunarodnim pravosudnim tijelima u Ministarstvu pravde BiH i g. Kenan Softić, rukovoditelj Odjela za informatiku Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH.

Tema Konferencije je „Pravosuđe u Europi suočeno s izazovima digitalne tehnologije“.  

Šef BiH izaslanstva je u svom govoru istaknuo najvažnija dostignuća u provedbi digitalizacije i informatizacije pravosuđa u BiH,  koji su dio ukupne reforme sektora pravde, počevši od najznačajnijih oblika elektroničkog upravljanja predmetima u tužiteljstvima i sudovima u BiH, jedinstvenih vođenja evidencija, elektroničke obrade najbrojnijih komunalnih predmeta, informacijskog sustava upravljanja ljudskim resursima i procedurama selekcije i imenovanja nositelja pravosudnih funkcija do uspostavljanja web servisa za građane i stranke.

Informatizacija pravosuđa u BiH doprinijela je funkcioniranju efikasnijeg, kvalitetnijeg,  suvremenijeg, profesionalnijeg i odgovornijeg pravosudnog sustava u službi građana.
Dostignuća postignuta u području ukupne reforme pravosuđa, uključujući zavidne rezultate i u području digitalizacije pravosuđa, svrstala su Bosnu i Hercegovinu u red ravnopravnih partnera u međunarodnim relacijama, ali i stvorila uvjete za uspostavljanje višeg stupnja povjerenja šire društvene zajednice u rad pravosudnih institucija u BiH.
Tijekom Konferencije i službene večere, šef BiH izaslanstva bit će u prilici održati bilateralne razgovore s ministrima pravosuđa država članica Vijeća Europe. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije