5 uvjeta

Željko Glasnović objavio što Vlada mora učiniti za njegov glas

05.05.2017.
u 15:43

Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna

Saborski zastupnik Željko Glasnović objavio je na Facebooku što HDZ-ova Vlada mora učiniti da bi dobila njegov glas za parlamentarnu većinu.

Objavio je fotografiju popisa pet uvjeta, a koje su potpisali ministar branitelja Tomo Medved, državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, premijer Andrej Plenković te sam Željko Glasnović.

On tako traži da se što žurnije isplate zaostaci pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava te da se Zakon o hrvatskim braniteljima stavi u proceduru Vlade RH i potom u Hrvatski Sabor.

Treća točka na popisu je da se što hitnije sazove plenarna sjednica po pitanju Hrvata u Bosni i Hercegovini kojom se treba ukinuti nepotrebna birokracija, ažurira popis svih Hrvata izvan domovine te ubrza postupak dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori. 

Četvrta točka je rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina, a u petoj točki traži izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore u donošenje zakona u tu svrhu. 

Ovaj popis je odmah u Saboru komentirao bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je kazao kako će nas samo prva točka koštati 1,3 milijarde kuna. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?