Široki Brijeg

Zemljište za izgradnju crpne stanice za vodovod Buhovo

27.06.2019.
u 12:00

Na početku sjednice Gradskog vijeća Širokog Brijega, pod predsjedanjem predsjednika Vinka Topića, dnevni red je nadopunjen prijedlogom odluke o davanju suglasnosti za preuzimanje obveze sufinanciranja rada RTV Herceg Bosne u skladu s vlasničkim udjelom Grada Širokog Brijega od 6,45 posto. Odluka je usvojena jednoglasno, piše Večernji list BiH. 

Javni sadržaji

Usvojena je i odluka o davanju zemljišta na korištenje JP-a Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg u svrhu izgradnje crpne stanice za vodovod Buhovo. Također, usvojena je i odluka o određivanju građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje crpne stanice. Odluka o davanju zemljišta i objekta na korištenje mjesnoj zajednici Buhovo usvojena je jednoglasno. Riječ je o objektu u kojem se nekad nalazila trgovina mješovite robe OTP-a. Inicijativom Mjesne zajednice Buhovo objekt koji je u zapuštenom stanju želi se prenamijeniti za potrebe mjesne zajednice i javne sadržaje. Odluka o izmjeni parcele na osnovi zahtjeva gospodarskog društva Ataco trgovina i zastupanje d.o.o. usvojena je jednoglasno. Razlog ove odluke je stvaranje jedinstvene parcele u svrhu izgradnje poslovno-skladišnog objekta. Ravnatelj Slobodan Karačić podnio je izvješće o radu i poslovanju Doma za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju “Marija naša nada” za 2018. Osvrnuo se i na organizaciju rada u Domu, koja se odnosi na ambulantni tretman za djecu s neurorazvojnim poteškoćama, ambulantni tretman za djecu s kombiniranim poteškoćama, dnevni tretman za djecu s poteškoćama u razvoju kroz individualni i grupni pristup, dnevne radionice za radnu terapiju za osobe s poteškoćama u razvoju mlađe odrasle dobi, dnevni tretman djece s autističnim poremećajima i grupe potpore za roditelje djece s poteškoćama u razvoju.

Stanje sigurnosti

Broj korisnika usluga u 2018. iznosio je 247, od toga, na dnevnom boravku bilo ih je 40, ambulantni tretman koristilo je 57 i neurorazvojni njih 150. Ravnatelj Karačić naglasio je kako je potrebno pronaći sustavno i dugoročno financiranje Doma te zahvalio gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću na potpori. Informaciju o stanju sigurnosti za 2018. podnijela je Policijska uprava Široki Brijeg. U izvještajnom razdoblju evidentirano je 41 narušavanje javnog reda i mira. U odnosu na 2017. bilo je manje prekršaja, ali je sudjelovalo više osoba. Kada je u pitanju stanje sigurnosti prometa na cestama koje pokriva PU, u 2018. dogodile su se 253 prometne nesreće, od kojih 144 s materijalnom štetom i 109 s nastradalim osobama. U odnosu na 2017. došlo je do blagog povećanja. Ukupan broj ozlijeđenih u 2018. je 170, od kojih 157 lakše, 11 teže dok su dvije osobe smrtno stradale. Najčešći uzroci su neprilagođena brzina i alkohol. U tom razdoblju PU je evidentirao 90 kaznenih djela, od kojih 55 po poznatom počinitelju, a 35 po nepoznatom, rasvijetljeno ih je 17. Prijavljene su 74 osobe, a 17 ih je lišeno slobode.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije