nekoliko zapažanja

Žena mjesec dana svakodnevno pila jabučni ocat, uočila je neke prednosti

Jabučni ocat
Dreamstime
04.06.2022.
u 20:52

Jabučni ocat dobiva se fermentacijom soka od jabuke. Ljudi ga često koriste da bi pomogli svojem zdravlju, a osobito ako žele smršavjeti. Naime, jabučni ocat može sadržavati puno prirodnih bakterija koje pomažu probavnim procesima.

Kayla Garritano, novinarka portala Eat This, Not That, probala je konzumirati jabučni ocat svaki dan tijekom mjesec dana jer ju je zanimalo kako će to utjecati na njeno tijelo. Došla je do nekoliko zapažanja, premda gubitak težine nije bio jedan od njih.

Jabučni ocat ima vrlo jak okus, stoga je tražila najbolji način za konzumaciju

Probala ga je piti samostalno i to joj je jako teško išlo. Nakon malo istraživanja, pronašla je recept koji uključuje vodu, med, cimet i jabučni ocat, što je olakšalo konzumaciju, i tako je nastavila do kraja mjeseca, prenosi Index.

Odlučila je ovaj pripravak piti ujutro prije doručka. Nastavila bi u toku dana jesti i piti kao i obično. Prvi dan se izvagala i zabilježila svoju težinu. Vagala se svaki tjedan da bi pratila ima li na tom području kakvih promjena.

Jabučni ocat joj definitivno nije pomogao kod mršavljenja, ali je primijetila da joj je ipak obuzdao apetit

Kontrola apetita bila je najuočljivija razlika koju je ustanovila. Iako je i dalje jela tri kvalitetna obroka, nije se osjećala toliko gladna tijekom dana. Ograničila je grickalice između obroka i konzumirala je manje porcije.

Iako smanjeno grickanje između obroka i smanjivanje porcija u konačnici može dovesti do gubitka težine, važno je ustanoviti razliku između namirnica koje vas tjeraju na mršavljenje i onih koje djeluju kao pomoć pri mršavljenju. Sam po sebi, jabučni ocat joj nije pomogao da smršavi. Međutim, smatra da svakako može pomoći u gubitku težine ako je kombinira s pravilnom prehranom i tjelovježbom.

Također je primijetila da jabučni ocat pomaže pri probavi. Možda je to bilo zato što ga je pila prije kave, koja je blagi diuretik. Međutim, poznato je da jabučni ocat potencijalno pomaže u aktiviranju želučane kiseline. Također može spriječiti plinove i nadutost.

Planira li nastaviti piti jabučni ocat?

Priznala je da ipak ne namjerava usvojiti ovu naviku. Nakon 15-ak dana jedva je čekala kraj eksperimenta. Iako vjeruje da ima nekih zdravstvenih prednosti, što je osjetila na svom tijelu, planira ga konzumirati tek s vremena na vrijeme, da bi malo očistila tijelo, kako kaže.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?