Opasnost po zdravlje ljudi

Žena u Hrvatskoj umrla od mišje groznice, epidemija proglašena i u djelu BiH

02.07.2017.
u 08:00

Ženska osoba iz Slavonije preminula je od komplikacija uzrokovanih mišjom groznicom, a na području Hrvatske registrirane su 164 oboljele osobe. Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je prvu smrt ove godine od posljedica mišje groznice, opasne virusne bolesti koju prenose glodari. Četiri slučaja zaraze zabilježena su u Koprivničko-križevačkoj županiji za manje od mjesec dana, pišu hrvatski portali. Prema podacima koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo, slučajevi hemoragijske groznice s bubrežnim sindromom, takozvane mišje groznice, otkriveni su kod dva pacijenta iz Đurđevca i Koprivince te dvije osobe s područja Kalnika. Riječ je o tri žene i muškarcu starosti od 23 do 56 godina.

Stanje u BiH i upozorenja

Puno veći broj oboljelih je registriran u Republici Srpskoj. Institutu za javno zdravstvo RS je od početka svibnja ove godine prijavljeno 16 slučajeva hemoragijske groznice s bubrežnim sindromom, u narodu poznatije kao mišje groznice...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?