VRLO ZANIMLJIVO

Žene bolje reagiraju na romantiku kada su punog trbuha, a i desert igra važnu ulogu

16.09.2019.
u 16:50

Ne kaže se uzalud kako ljubav ide kroz želudac

Znanstvenici su otkrili kako žene koja su nedavno jele bolje reagiraju na romantiku, a istraživanje je otkrilo i kako slatka hrana utječe na uspostavljanje odnosa s potencijalnim partnerima, piše Brightside.

Žene su trebale gledati u neutralnu i romantičnu fotografiju dok su gladne, a potom su ponovno gledale iste fotografije nakon što su pojele obrok od 500 kalorija. Rad mozga se u oba slučaja pratio putem CT-a. 

Pokazalo se kako su punog trbuha puno bolje reagirale na romantične fotografije, a ovakva reakcija je logična jer ljudi kada su gladni ne mogu razmišljati ni o čemu, osim o hrani, dok kada su siti su opušteniji i spremni na sve. 

Također, zanimljivo je kako važnu ulogu ima i kakva je hrana. Stručnjaci su otkrili kako su žene koje su jele slatku hranu bolje reagirale na romantične riječi, ali i pozitivno procijenile potencijalne partnere i imale veći interes za uspostavljanje odnosa s njima. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?