Raspodjela novčanih potpora

ZHŽ, HNŽ i PŽ zajedno dobili manje novca za poticaje od Tuzle

23.05.2016., Garesnica, Kaniska Iva - Na OPG-u Agro Puskaric iz Kaniske Ive, kao najvecem proizvodjacu krumpira na podrucju Bjelovarsko-bilogorske zupanije, na proizvodnim povrsinama od 300-ak hektara, krumpir je niknuo u gredicama i sjajno napreduje.  Ph
25.05.2016.
u 13:00

Ukupan iznos sredstava utrošen za novčane potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Federaciji BiH prošle godine iznosi 80,4 milijuna KM, a najveći dio isplaćen je iz entitetskog proračuna. Isplatu poticaja godinama prate različite afere i nezadovoljstva poljoprivrednih proizvođača.

Prethodnih nekoliko godina nezadovoljstvo je uglavnom bilo izraženo zbog stranački motiviranog načina dodjele sredstava, a na kraju se očekuje i sudski epilog. Prošlogodišnja raspodjela novca za poljoprivredne poticaje, pak, mogla bi pobuditi nezadovoljstvo pojedinih županija, a posebno onih s većinskim hrvatskim stanovništvom.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije