izdvojeno 3,3 milijuna KM

ZHŽ: Početkom studenoga počinje isplata potpora za obitelji s troje i više djece

obitelj
20.10.2022.
u 15:56

Trenutno je evidentirano 1.411 djece koja će dobivati potporu s tim da još nisu pristigla sva rješenja, pa se očekuje da će do početka isplate biti evidentirano oko 1.550 djece.

Isplata potpora za obitelji s troje i više djece na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) trebala bi početi početkom studenoga, potvrđeno je Feni iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

Vlada te županije ljetos je usvojila mjeru potpore obiteljima prema kojoj će za svako treće i iduće dijete u toj županiji izdvajati po 500 konvertibilnih maraka mjesečno do napunjene djetetove sedme godine.

Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a kazali su kako su rješenja po zahtjevima predanim u rujnu obrađena i centri za socijalni rad ih dostavljaju u Ministarstvo sukcesivno, po nastupu pravomoćnosti.

Pojasnili su kako ne postoji rok za predavanje zahtjeva, a zahtjev se može podnijeti i sada.

Pravo se ostvaruje od prvog dana sljedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Trenutno je evidentirano 1.411 djece koja će dobivati potporu s tim da još nisu pristigla sva rješenja, pa se očekuje da će do početka isplate biti evidentirano oko 1.550 djece.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a objedinjene podatke o broju, korisnicima i njihovim bankovnim računima za cijelu županiju dostavit će Ministarstvu financija ZHŽ-a do 30. listopada 2022. godine nakon čega će Ministarstvo financija obraditi podatke i početi isplaćivati potporu od studenog 2022. godine.

U proračunu za 2022. godinu za provedbu mjere potpore obiteljima izdvojeno je 3,3 milijuna maraka, a statistička projekcija je da će trebati oko 10 milijuna marka za 2023. godinu.

Međutim, tek nakon obrade svih pristiglih zahtjeva, kao i zahtjeva koji budu predani u listopadu, studenom i prosincu (novorođeno dijete, kasniji rok predaje) moći će se znati konkretan iznos potreban za isplate, naveli su iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije