Uspostava vlasti

ZHŽ prvi dobiva Vladu, Marijan Klaić premijer u Posavini

Predsjednički izbori u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
02.02.2015.
u 10:41

Na čelu ZHŽ-a ostaje Zdenko Ćosić, Posavinu preuzima diplomirani inženjer građevine Marijan Klaić

Proces uspostave vlasti u županijama počinje od ovoga tjedna. Upravo će Zapadnohercegovačka županija prva od četiri županije u kojima su Hrvati većina dobiti novu Vladu i to u sljedećim danima. Sjednica Skupštine sazvana je za 4. veljače gdje se očekuje imenovanje nove vlade na čelu sa Zdenkom Ćosićem, starim-novim premijerom. Večernji list doznaje kako nakon ZHŽ-a slijedi Posavina koja bi trebala novu vladu dobiti do sredine veljače, zatim tjedan iza Hercegbosasnka županija i onda Hercegovačko-neretvasnka županija. Plan je da proces uspostave vlasti u županijama prati i odvija se usporedo s formiranjem vlasti na federalnoj razini. Prema najavama, proces bi, ako sve bude teklo po dogovoru na federalnoj razini, mogao i u županijama biti gotov do početka ožujka. Imena budućih premijera u još tri županije u kojima su Hrvati većina bit će i službeno objavljene sljedećih dana. Objavili smo kako je kandidat za premijera HNŽ-a Nevenko Herceg, a HBŽ-a Draško Dalić. Iako još nije službeno potvrđeno ime novog premijera Vlade PŽ, Večernji list doznaje kako je dogovoreno da to bude dipl. ing. Marijan Klaić iz Donje Mahale (Orašje). Prvotno je bilo riječi kako smo i objavili o Dragutinu Živkoviću, uglednom i poznatom posavskom poduzetniku također iz Donje Mahale, ali je, prema našim saznanjima, on sam odlučio i dalje baviti se poduzetništvom i pomoći zajednici na taj način, pa se pristupilo daljnjim razgovorima. Sada je već izvjesno da će za desetak dana i službeno HDZ BiH i kolicija stranaka HNS-a predložiti Marijana Klaića za novog mandatara za sastav Vlade Posavske županije.

Tko je Marijan Klaić, diplomirani inženjer građevine koji u društvu slovi za velikog profesionalca i radišnog čovjeka, čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?