konačno

Znanstvenici su na pragu lijeka protiv prehlade

02.08.2017.
u 21:45

Znanstvenici na Edinburgh Napier Universityju otkrili su novi tretman baziran na antimikrobnim peptidima koji se nalaze u ljudima i životinjama i prirodan su odgovor na infekcije.

Obična prehlada bi čini se uskoro trebala otići u povijest. Znanstvenici su naime pronašli lijek za ono što mnoge muči u zimskim mjesecima, piše metro.

Znanstvenici na Edinburgh Napier Universityju otkrili su novi tretman baziran na antimikrobnim peptidima koji se nalaze u ljudima i životinjama i prirodan su odgovor na infekcije. Petogodišnje istraživanje peptida iz raznih sisavaca otkrilo je da se oni uspješno bore protiv rhinovirusa, virusa odgovornog za prehladu kod ljudi. - Pokušat ćemo razviti lijekove koji će moći izliječiti prehladu. Zasad nema ni cjepiva ni lijeka koji se uspješno može boriti protiv rhinovirusa, stoga je razvoj ovog lijeka od primarne važnosti - kazao je Dr Peter Barlow, profesor imunologije na Napieru. Pronalazak ovog lijeka mogao bi pomoći i u liječenju drugih plućnih bolesti poput astme, a Dr. Barlow je kazao kako bi mogli pomoći i u liječenju gripe tipa A.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?