mnogi se iznenade

Znate li da bi zapravo doručak trebali jesti za večeru?

dorucak
Dreamstime
08.09.2020.
u 10:06

S izjavom da bi se doručak trebao jesti za večeru, obično dolazi čuđenje, što razumijemo, no neće vam naštetiti ako pokušate.

Prema nekim nutricionistima i kuharima, ovo je koncept koji bi trebali probati najviše zbog bolje sna. Naravno, tu se podrazumijeva doručak kao što je omlet, a ne palačinke ili avokado tost pun masti i ugljikohidrata. Omlet, odnosno jaja, prirodan su izbor melatonina – hormona koji nam pomaže da spavamo, pa je logično da bi nam upravo on mogao biti idealan posljednji obrok u danu.

Osim što će vam pomoći da brže zaspite, navodno ćete čvršće i dublje spavati. Također, bogata su i aminokiselinama koje su se isto tako pokazale kao idealan pomoćnik u borbi protiv nesanice, naravno – ako tolerirate jaja, piše ljepotaizdravlje.hr. 

Preporuka je da napravite večeru u koju ćete kombinirati omlet, povrće koje je također bogato melatoninom (brokula i šparoge), te se spremite za spavanje, jer kombinacija te tri namirnice potpuno će vas opustiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?