Zajednička sjednica dvaju županijskih odbora:

ŽO Zajednice žena HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije i ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije

23.09.2018.
u 15:26

Jučer, 22. rujna 2018., u Ravnom je održana sjednica dvaju županijskih odbora: Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a RH „Katarina Zrinska“ Dubrovačko-neretvanske županije, koje su predvodile županijske predsjednice Marija Zadro i Marina Sambrailo.

Dva su susjedna županijska odbora izmijenila iskustva u svome radu i aktualnoj političkoj situaciji. Raspravljalo se o položaju Hrvata u BiH, o predstojećim listopadskim izborima i legitimnom odabiru hrvatskoga člana Predsjedništva BiH te o potrebi izmjene Izbornoga zakona. Između ostaloga, raspravljalo se i o mogućnosti poboljšanja života u Ravnom i Popovu polju koje, zahvaljujući svome geografskome položaju i klimatskim uvjetima, ima velik potencijal. Zaključeno je da je i na razini Zajednice žena nužna prekogranična suradnja dviju sestrinskih stranaka kako bi se očuvalo i ojačalo jedinstveno hrvatsko nacionalno biće.

Sjednici su nazočile i dužnosnice HDZ-a BiH, sudionice izvršne i zakonodavne vlasti: Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH, Miljana Glamuzina, glavni tajnik HDZ-a BiH, članice Predsjedništva ZŽ HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Milica Pehar i Maja Marić te Marija Maja Zelenika, prva predsjednica zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“.

Skup je pozdravio i domaćinski ugostio načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović s predsjednicom OV-a Ružicom Skaramucom.

Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama ovim je susretom odaslana i zajednička poruka mira, tolerancije i zajedništva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije