U LONDON

Zoran Milanović planira ići na sprovod kraljice Elizabete

13.09.2022.
u 13:34

Predsjednik Zoran Milanović planira ići na sprovod britanske kraljice Elizabete II. u London, potvrđeno je Večernjem listu iz Ureda predsjednika. Na sprovodu se očekuje dolazak brojnih šefova država iz cijelog svijeta te nekoliko europskih kraljica i kraljeva na državni sprovod britanske kraljice Elizabete II. Talijanski predsjednik Sergio Mattarella bit će na sprovodu kraljice Elizabete II., priopćio je njegov ured u ponedjeljak. Doći će i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, rekao je njegov glasnogovornik za dpa u nedjelju. Pogrebu će prisustvovati američki predsjednik Joe Biden, potvrdili su dužnosnici. Bijela kuća objavila je da će Biden doći sa suprugom Jill. 

Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana 19. rujna. Ispraćaj bi trebao početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu.  Britanci će dobiti još jedan slobodan dan. Dostojanstvenici će u Westminstersku opatiju putovati u autobusima s pratnjom, a "zbog strogih sigurnosnih i cestovnih ograničenja" od njih će se tražiti da ne idu svojim privatnim državnim vozilima, navodi se u dokumentima koje je vidio Politico. Politico je izvijestio da će samo šefovi država i njihovi supružnici ili partneri biti pozvani na pogreb 19. rujna zbog ograničenog prostora u povijesnoj građevini. I članovi europskih kraljevskih obitelji navodno će doputovati u London na sprovod, uključujući one iz Španjolske, Belgije, Norveške, Danske, Švedske i Nizozemske. Posljednje počivalište kraljice Elizabete II. bit će u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor. Kraljica je umrla u četvrtak u dobi od 96 godina. Njezin sin Charles automatski je postao novi britanski kralj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije