okrugli stol

Zovko ukazala na ključne probleme u funkcioniranju BiH

06.12.2018.
u 12:57

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko, u srijedu je u Bruxellesu održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta - slučaj Bosna i Hercegovina“.

Sudionici okruglog stola bili su studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Magdalena Vučina, mladi iz Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Tijekom interaktivnog sastanka sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu potporu europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Zastupnica Zovko je tijekom svog obraćanja ukazala na ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti, u okviru modernih europskih federalnih rješenja.

Nakon konferencije održano je snimanje "Iz srca Europe" sa skupinom mladih u TV studiju Europskog parlamenta, priopćeno je iz ureda zastupnice Zovko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?