Međugorje

Župljani daruju hodočasnicima invalidima besplatan smještaj i hranu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
10.06.2016.
u 09:00

Jučer je u međugorskoj župi počelo peto po redu međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom i trajat će do nedjelje. Ovo tradicionalno okupljanje osoba s invaliditetom održava se pod motom “U Marijinoj školi”.

Kako smo doznali od Paule Tomić, članice organizacijskog odbora, do jučer je prijavljeno oko 1750 osoba s invalidnošću iz raznih zemalja BiH, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Rusije, Litve, Ukrajine, Bjelorusije…

Poticaj za organizaciju ovakvog susreta je hodočašćenje časne sestre Rastislave Ralbovsky od 1998. sa zajednicom osoba s posebnim potrebama iz Đakova. Uspjela je svojim pohodom animirati udrugu Susret, Majčino selo i međugorsku župu.

I tako se od 2012. održavaju ova hodočašća. U iduća tri dana osobe s invaliditetom posjetit će sva važna mjesta u mjestu molitve i pomirenja, Međugorju.

Program se održava u dvorani Ivana Pavla II., na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova i u Majčinom selu.

Organizatori su župni ured Međugorje, udruga “Susret” iz Čitluka i Majčino selo Bijakovići.

Posebnost ovog hodočašća je to što župljani župe Međugorje otvorena srca daruju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?