u Washingtonu

Zvizdić i Bevanda sa izvršnim direktorom MMF-a u Washingtonu

sastanci
07.10.2016.
u 09:33

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedatelja i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastali su se u Washingtonu u odvojenim susretima sa novim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Anthonyjem de Lannoyem i sa direktorom odjela za Europu u MMF-u Paulom Thomsenom.

Predsjedatelj Zvizdić je zahvalio na dosadašnjoj suradnji i rekao da je aranžman sa MMF-om važan jer podrazumijeva segmente koji pored novčane pomoći obuhvataju tehničku i stručnu pomoć, kao i strukturalne reforme koje će provesti svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini. Rekao je da Vijeće ministara BiH provodi mjere koje su definirane Pismom namjere i naglasio da postoji opća opredjeljenost za reforme koje jačaju legislativni i stručni okvir BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je rekao da su ispunjene sve dogovorene obaveze i kako su u tijeku aktivnosti na izradi proračuna za iduću godinu. Rekao je da  očekuje kako će BiH imati proračun do kraja tekuće godine.

Izvršni direktor Lannoy i direktor odjela za Europu Thomsen su se složili  da je u Bosni i Hercegovini ostvaren dobar napredak i da realiziranje dogovorenih zadataka ide u pozitivnom smjeru.

Sastancima  su prisustvovali i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, veleposlanik BiH u SAD-u Haris Hrle, te entitetski premijeri i ministri financija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije