Predsjedatelj Vijeća ministara

Zvizdić: Izgubili smo konkretan glas, ali ne i prijatelja

Zvizdić
24.06.2016.
u 13:02

"Jasno je da izlaskom Velike Britanije iz EU ništa neće bit isto, ali isto tako Velika Britanija je na geopolitičkom planu i u ekonomskom smislu jedna od najvažnijih država svijeta", rekao je za N1 Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH. Naglasio je da je Velika Britanija bila i ostaje veliki prijatelj BiH. "To je država koja je s Njemačkom otvorila novu energiju prema BiH. Ne gubimo iskrenog prijatelja, velikog lobistu za europski put BiH koji razumije odnose i procese na Balkanu. Nastavit će da djeluje na tom pravcu", kazao je Zvizdić. Izlazak Velike Britanije iz EU će pokrenuti brojna pitanja, a posebno će glasniji biti euroskeptici. "Mnogi će pitati zašto neke zemlje žele ući u EU ako je jedna snažna zemlja izašla. Zato što 80 posto građana BiH želi u EU i u jednu od najstabilnih organizacija svijeta", mišljenja je predsjedatelj Vijeća ministara BiH. Zvizdić je dodao da bh. prioriteti ostaju isti, a to znači ulazak u EU.

Na pitanje hoće li BiH izgubiti vjetar u leđa na europskom putu s obzirom da će se uskoro razmatrati zahtjev za pristup BiH u EU, Zvizdić je odgovorio: "Ovo neće značajno usporiti proces BiH. Treba provesti dosta procedura da se uđe u EU, ali isto tako je potrebno vremena za izlazak iz EU. Napominjem, izgubili smo konkretan glas, ali ne i prijatelja koji će snažno lobirati za europski put BiH."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije