Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Potruditi se da kao Vijeće ministara BiH budemo glas razuma

Denis Zvizdić
21.02.2017.
u 14:20

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas da je na sjednici Kolegija Vijeća ministara BiH, kojoj su prisustvovali njegovi zamjenici i ministri Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda, zajednički zaključeno da se umjesto redovne danas održi telefonska sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj su razmatrani i usvojeni materijali koji su vezani za jasno definirane rokove, dok će naredna redovna sjednica biti održana idućeg tjedna.

- Važno je istaknuti da ćemo se potruditi da kao Vijeće ministara BiH budemo glas razuma u trenutno uzavreloj atmosferi, jer od rada Vijeća ministara ovisi rad brojnih institucija i implementacija brojnih projekata koji su važni za sve građane Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o trenutnim unutarnjim odnosima u BiH, pozivam na spuštanje tenzija i na primjerenu retoriku, jer takmičenje u tome ko će dati radikalniju izjavu sigurno neće dovesti do rješenja. Rješenje je u institucionalnom dijalogu, poštivanju Ustava BiH i kontinuiteta važećih zakonskih akata, kao i nastavku realizacije projekata i reformi koje nas vode ka Europskoj uniji, jačaju našu ekonomiju i otvaraju nova radna mjesta - izjavio je Zvizdić.

Što se tiče regionalne suradnje, Vijeće ministara BiH će nastaviti suradnju s Vladom Republike Srbije "jer smo prvi susjedi i usmjereni smo jedni na druge".

- Očekujem da će premijer Vučić, kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka s predstavnicima državnih institucija i institucija bosanskohercegovačkog entiteta RS koji je najavljen za sutra - zaključio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH, dodajući da nastavak suradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regiji nemaju alternativu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije