Državni odbor za investicije

Zvizdić: Projekti koji povezuju regiju su najbolje ulaganje u mir i prosperitet regije

zvizdic investicije
30.03.2016.
u 18:09

Investicije su izuzetno važne, značajne i potrebne našoj zemlji. Realiziranje projekata koji povezuju regiju zapadnog Balkana predstavlja najbolje i najdugoročnije ulaganje u mir i prosperitet regije, rekao je Zvizdić

Šesta sjednica Državnog odbora za investicije na kojoj je razmatrana aplikacija koju BiH kandidira u okviru Prvog poziva za sufinanciranje investicijskih projekata iz sredstava WBIF-a održana je danas u Sarajevu.

Sjednica je prvi put održana u proširenom sastavu koji uključuje predstavnike Delegacije EU u BiH, bilateralnih donatora i međunarodnih financijskih institucija koje sudjeluju u Investicijskom okviru za zapadni Balkan (WBIF).

Tom prilikom su predstavnicima donatora prezentirani statusi izrada državnih strategija u sektorima transporta, energije i okoliša s listama prioritetnih projekata i izvještaj o napretku vezan za implementaciju „soft mjera“ dogovorenih na summitu zemalja zapadnog Balkana u Beču prošle godine, a koje bi trebale biti realizirane do summita koji u srpnju ove godine treba biti održan u Parizu.

Predsjedatelj Denis Zvizdić, ministar Mirko Šarović i zamjenik ministra Saša Dalipagić su istaknuli da su projekti iz oblasti transportne infrastrukture, energije i zaštite okoliša dostigli visok stupanj pripremljenosti i realizacije.

Zvizdić je izrazio nadu da će BiH uspjeti realizirati sve obveze do summita u Parizu i istaknuo važnost doprinosa svih članica Europske unije, bilateralnih donatora i banaka koji sudjeluju u realiziranju navedenih projekata, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

- Investicije su izuzetno važne, značajne i potrebne našoj zemlji. Realiziranje projekata koji povezuju regiju zapadnog Balkana predstavlja najbolje i najdugoročnije ulaganje u mir i prosperitet regije, rekao je Zvizdić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije