sastanak

Zvizdić u Washingtonu sa dužnosnicima State Departmanta

sastanak
Vijeće ministara BiH
19.04.2016.
u 09:53

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je u Washingtonu s generalnim direktorom za europske poslove u Nacionalnom savjetu za sigurnost SAD-a Charlesom Kupchanom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Hoytom Brianom Yeeom.

Upoznao ih je o ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniji, stupnju realizacije zadataka za aktiviranje MAP-a i za nastavak NATO integracija, kao i o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH te stupnju realizacije Ekonomske reformske agende.

Predsjedatelj Zvizdić je zahvalio na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini te i obavijestio o dosadašnjem napretku u provedbi reformi.

Direktor Kupchan i zamjenik pomoćnika državnog tajnika Yee su naglasili kako će SAD nastaviti podržavati BiH u provođenju teških reformi ističući da je neophodno sačuvati zamah koji ima BiH na euroatlantskom putu.

Predsjedatelj Zvizdić je ocijenio da je BiH ispunila veliki dio uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u, te da se nada pozitivnom rezultatu na summitu u Varšavi.

Sastancima je prisustvovao veleposlanik BiH u SAD-u Haris Hrle, priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?