posjet Makedoniji

Zvizdić, Zaev i Borisov položili cvijeće na spomenik žrtvama holokausta

12.03.2018.
u 12:38

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev, kao i članovi izaslanstva Vijeća ministara BiH, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar pravde BiH Josip Grubeša, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko i veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić priključili su se danas Maršu života u čast i znak sjećanja na Židove deportirane iz Makedonije tijekom Drugog svjetskog rata.

Kod spomenika „7144 makedonska Jevreja“ kod Tvornice duhana u Skoplju, mjesta s kojeg su makedonski Židovi deportirani, Zvizdiću i Zaevu se pridružio i premijer Republike Bugarske Boyko Borisov. Tom prilikom su premijeri položili cvijeće na spomenik žrtvama holokausta.

11. ožujka 2018. godine se obilježava 75. godišnjica od deportacije Židova iz Makedonije u logor smrti Treblinka u Poljskoj. Ukupno 7.144 Židova iz Skoplja, Bitolja i Štipa tj. oko 98 posto židovskog stanovništva u Makedoniji u to vrijeme bili su poslani na put s kojeg se nikad nisu vratili.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodit će bh. izaslanstvo i na komemorativnoj sjednici Skupštine Republike Makedonije koja se održava danas u Skopju povodom obilježavanja 75. godišnjice deportacije makedonskih Židova, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?