kod karlovca

Zvjersko mučenje roba u Hrvatskoj

22.10.2017.
u 10:56

Rasim Ćulafić (36) je živio kao rob i mučen oko godinu i pol dana u hrvatskom selu Draganić nadomak Karlovca.

Nad njim se romska obitelj, točnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesretnog čovjeka zaprepastila je regiju.

Kako pišu hrvatski mediji, kada je pronađen u kanalu jedva je davao znakove života, a druga romska obitelj je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, pretučen i neuhranjen, Ćulafić je zadržan u Karlovačkoj općoj bolnici.

Sada je objavljen i snimak ovoga napaćenog čovjeka, na kojem  se vidi koliko je izmučen. Ćulafić je svaki dio imanja na kojem su ga držali kao roba morao održavati za komadić kruha i nekoliko cigareta.

Otac i trojica sinova su ga brutalno mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu poljevali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima.

U Draganiću nitko nema hrabrosti javno govoriti. Ipak, bez navođenja identiteta žele razgovarati. Policija je više puta bila na imanju ove romske obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?