ŠPANJOLSKA - PORTUGAL 1:0

Villa odveo Španjolsku u četvrtfinale!

Španjolska - Portugal (1)
Foto: PIXSELL
1/5
29.06.2010.
u 21:31

U derbiju Pireneja Španjolska je nadigrala Portugal i pobijedila 1:0 (0:0) pogotkom Davida Ville u 63. minuti te tako izborila nastup u četvrtfinalu, gdje će joj suparnik biti Paragvaj.

Iako je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka, uzbuđenja nije nedostajalo. Portugal se postavio očekivano zatvorenije, no znao je opasno zaprijetiti preko Ronalda i Simaoa. S druge, pak, strane španjolski je kontinuirani napad u nekoliko navrata donio opasne scene ispred portugalskog 16-erca, no u ključnome je trenutku nedostajalo ono zadnje dodavanje...

Najzreliju zgodu za pogodak Portugal je imao u 22. minuti – Tiago je opalio sa 18 metara, Casillas je najprije loptu odbio visoko u zrak pa je potom na tu "svijeću" ipak došao prije Almeide.

U nastavku smo vidjeli goropadnu Španjolsku, koja je silno željela dohvatiti pobjedu prije produžetaka, no Portugal je prvi zaprijetio, Puyol je umalo zabio autogol.

Igra na jedna vrata

I bilo je to sve od Portugala, uslijedila je igra na jedna vrata, ona Eduardova... Nakon što su krasne prilike propustili Llorente i David Villa, Španjolska je u 63. minuti napokon povela: dugo se plela mreža oko portugalskoga 16-erca, Iniesta je gurnuo loptu Xaviju, ovaj ju je petom proslijedio do Ville, koji je tukao iskosa s deset metara, no izvrsni Eduardo obranio je tu loptu. Međutim, Villa je naletio na odbijanac i pospremio je loptu, uz pomoć grede, u mrežu, bio je to njegov četvrti gol na SP-u, ukupno 42. za Španjolsku, sada ima dva manje od rekordera Raula!

Vratar Eduardo spasio je Portugal od težeg poraza, u 77. minuti jedva je odbio loptu nakon Villine "bombe" sa 20-ak metara! Portugal je pokušao nešto učiniti do kraja, no Španjolska je sačuvala vodstvo i otišla među osam najboljih...

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Španjolska - Portugal 1:0

Igrač utakmice: David Villa

Stadion: Green Point/ Cape Town

Sudac: Hector Baldassi (Argentina)

Gledatelja: 34.856

Kraj susreta

Crveni karton za Ricarda Costu! U 89. minuti Portugalac je laktom u skoku udario Capdevilu i zaradio izravan crveni karton.

U 88. minuti izlazi Villa, a ulazi Pedro Rodriguez.

Ponovno je Villa odradio najviše posla u španjolskom napadu. U 87. minuti je odlično ubacio za Llorentea, ali drugi španjolski napadač ne uspijeva pogoditi okvir gola.

U 77. minuti Villa je odapeo iz daljine i Eduardo je jedva ukrotio udarac Španjolca te odbio loptu.

Prvi je to pogodak koji su primili Portugalci na ovom Svjetskom prvenstvu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati kada više ne mogu čekati i vrebati samo kontra napade.

Kombinirali su Španjolci u 63. minuti na 16 metara od portugalskih vrata, lopta je nekako došla do Ville na lijevoj strani, koji utrčava, prvi njegov pokušaj brani Eduardo, ali odbijanac novi Barcelonin napadač od grede posprema u mrežu za vrijednih 1:0!

GOOOOL 1:0 Španjolska!

Minutu nakon što je ušao, Llorente je imao najveću šansu na utakmici za Španjolsku! Ubačaj s desne strane izbacio je cijelu portugalsku obranu iz igre, a Llorente u padu pokušava glavom, ali Eduardo brani! Odmah nakon toga, u 60. minuti udarac Ville odlazi tik uz vratnicu!

Još jedna kontra Portugala! U 52. minuti Ronaldo je s desne strane ušao u kazneni prostor Španjolske, pokušao proigrati Almeidu, ali blokira Puyol, a lopta umalo prelazi Casillasa i završava u mreži! Još uvijek 0:0.

Početak drugog dijela - nema izmjena.

Kraj prvog dijela

Portugal je sve opasniji. U 42. minuti, u tri poteza je izbačen Simao sam protiv Casillasa, ali španjolski vratar je za korak brži i izbacuje loptu u aut.

U 39. minuti Meireles i Simao su lijepo otvorili prostor na lijevoj strani napada, a ubačaj ne koristi Almeida za kvalitetniji udarac glavom. Ovo je moglo biti kobno za Furiju.

Xavi, Iniesta i Villa pokušavaju iz daljine, ali zasad svi udarci odlaze pokraj vrata.

U 28. minuti pokušao je Cristiano Ronaldo sa 37 metara iz slobodnog udarca svladati klupskog kolegu Ikera Casillasa. Ipak, vratar Reala uspio je nekako zaustaviti neugodan udarac i odbiti ga.

Velika prilika za Prtugal u 20. minuti! Lijepo su prošli po lijevoj, prebacili loptu do desne strane, a Tiago sa 17 metara odlično puca! Casillas je uspio obraniti, a i odbijenu loptu u zrak uspijeva izbaciti izvan 16m ispred Almeide.

U 15 minuta igre Španjolci imaju više loptu u svojim nogama, a Portugalci čekaju svoju šansu iz kontra napada.

Odličan početak susreta! Portugalci su uzvratili iz kornera, ali su riješili gužvu Pique i društvo.

Tri puta u prvih sedam minuta su zaprijetili Španjolci, ali portugalski vratar Eduardo je zasad na mjestu.

Počeo je dvoboj za premoć na Pirenejskom poluotoku! U 90 (ili više) minuta vidjet ćemo može li Cristiano Ronaldo zaustaviti europske prvake na putu prema četvrtfinalu SP-a.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije