POSLJEDNJI NASTUP

'Više nisam papa, sada sam samo hodočasnik. Hvala vam'

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.02.2013.
u 17:01

Papa je uoči polijetanja iz Vatikana napisao svoju posljednju poruku na Twitteru

17.38 Papa je s balkona ljetnikovca započeo svoj posljednji javni nastup, nakon kojeg se povlači u privatni život.

- Dragi prijatelji, sretan sam što sam s vama. Hvala vam na vašem prijateljstvu. Ovaj dan je drugačiji od prijašnjih. Više nisam papa Katoličke crkve. Sada sam samo hodočasnik koji započinje posljednji korak svog zemaljskog putovanja - rekao je papa.

- Nastavit ćemo naprijed za dobrobit Crkve. Hvala vam puno - poručio je.

17.30 Papa je nakon kratke vožnje automobilom stigao do samog objekta ljetnikovca. Na vatikanskom Trgu sv. Petra postavljen je veliki ekran s kojeg će vjernici gledati papino obraćanje s balkona svog ljetnikovca.

17.27 Papa je izašao iz helikoptera te ušao u jedan od automobila koji su došli po njega. Glasnogovornik Vatikana dao je naznačiti kako će konklava, vijeće kardinala na kojemu se bira novi papa, početi 11. ožujka.

17.24 Papa je upravo helikopterom sletio na zemljište ljetne papinske rezidencije Castel Gandolfo

17.06 Papa je u crnom Mercedesu S-klase, okruženom policijskim automobilima, došao do helikoptera, kojim je uz zvonjavu crkvenih zvona odletio u Castel Gandolfo.

Prije polaska papa je napisao posljednju poruku na Twitteru, društvenoj mreži koju je počeo koristiti u prosincu: "Hvala vam na ljubavi i potpori. Nadam se da ćete uvijek osjetiti užitak koji dolazi kad stavite Krista u središte svog života".

Pozdrav s balkona ljetnikovca bit će njegov posljednji javni nastup na dužnosti pape. Točno u 20 sati pripadnici Švicarske garde napustit će rezidenciju, čime će početi proces tranzicije i izbora novog vladara.

>> Otkrivamo što je Bozanić rekao papi na oproštaju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?