PRIRODNA KATASTROFA

Više od 160 poginulih u poplavama u Afganistanu i Pakistanu

karachi,poplava,pakistan (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.08.2013.
u 16:47

U ruralnoj oblasti Sarobi, oko sat vremena vožnje udaljenoj od Kabula, poginula je 61 osoba, a voda je odnijela 500-tinjak tradicionalnih kuća od cigle i blata

Više od 80 ljudi poginulo je u poplavama u Afganistanu izazvanima neuobičajeno jakim kišama, javlja Reuters. Jedna od najgorih prirodnih katastrofa u Južnoj Aziji ove godine ostavila je brojne seljake odsječene, bez krova nad glavom, vode i struje, javili su danas dužnosnici.

U ruralnoj oblasti Sarobi, oko sat vremena vožnje udaljenoj od Kabula, poginula je 61 osoba, a voda je odnijela 500-tinjak tradicionalnih kuća od cigle i blata. U drugim istočnim provincijama poginulo je najmanje 24 ljudi, a poplavljeno je preko 100 domova i trgovina.

Poplave su odnijele brojne živote i u susjednom Pakistanu, gdje je zbog monsunskih kiša poginulo više od 80 ljudi, izvijestili su danas lokalni mediji. Neki su poginuli u urušavanju kuća, strujnom udaru, a neki su se utopili. Voda je između ostalog preplavila sirotinjske četvrti Karachija, grada od 18 milijuna stanovnika.

>> Više od 5.700 nestalih u poplavama u Indiji bit će proglašeno mrtvima

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije