Nogomet

Vitez glavni kandidat za naslov i plasman u Premijer ligu BiH

Branitelj
09.03.2013.
u 11:34

Borba za ostanak bit će neizvjesna, a po stanju na ljestvici u njoj će sudjelovati (bar) deset klubova

Nakon 110(!) dana stanke, danas se nastavlja prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH. Umjesto osam utakmica kao jesenas, u svakom kolu igrat će se jedna manje, jer je Krajišnik odustao zbog financijskih problema. Svi njegovi rezultati brišu se, a ovakvom raspletu najviše se raduju u Iskri, jer Krajišnik je samo nju svladao.

Vitez najbliži Premijer ligi

Poredak na prvoligaškoj ljestvici je sljedeći: Vitez 32 boda, Bratstvo i Branitelj po 24, Radnički 23 boda, Sloboda 22, Rudar 20 bodova, Troglav, Iskra, Podgrmeč i Bosna po 19, Čapljina 18, Krajina 17, Budućnost 15, Jedinstvo 14, Goražde 10. Vitez je najveći, gotovo jedini kandidat za naslov i ulazak u Premijer ligu BiH, ne samo zbog ogromnih osam bodova prednosti, nego i zato što ima dobar raspored, što se pojačao i ozbiljno pripremao. Ako Vitežane netko može ugroziti, onda su to momčadi Branitelja i Bratstva. I iz trenutačno petoplasirane tuzlanske Slobode najavljuju kako nisu odustali od naslova, mada su ambicije Tuzlaka više u sferi znanstvene fantastike. Nećemo, ipak, ništa prejudicirati, sačekajmo barem kolo - dva. Osim već ispalog Krajišnika, rasplet na kraju prvenstva mogao bi u drugoligaške vode gurnuti još tri ili četiri kluba. Kandidata je najmanje desetak! Goražde je najugroženije, ali nisu mirni ni Jedinstvo, Budućnost, Krajina, Čapljina, Bosna, Podgrmeč, Iskra...

Tko se nije pripremio?

Možda već po rezultatima 16. kola vidimo tko je slabo pripremljen i oslabljen, te koga je najviše pogodila financijska kriza. Od današnjih utakmica najzanimljiviji su susjedski dvoboji Čapljina – Branitelj i Bratstvo – Radnički. Vodeća momčad Viteza ima teško gostovanje kod Bosne, a od susreta Goražde – Sloboda ovisi hoće li Goraždani zadržati izglede za ostanak ili Tuzlaci ostati u nadi da se ipak vrate u Premijer ligu. U ostalim susretima sastaju se: Podgrmeč – Rudar, Jedinstvo – Troglav i Budućnost – Iskra. Slobodna je Krajina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije