zenica

Vitežani pokleknuli na samom kraju utakmice

Vitez
arhiva vl
26.09.2013.
u 10:50

Vitežani su, osim postignutog pogotka, imali mnoštvo prigoda za dotući Čelik, ipak napadači nisu bili najprecizniji

Kako nogomet zna biti ponekad i napravedan, zorno je pokazala utakmica u kojoj su Vitežani propustili pet odličnih prigoda, a inferiorni Čelik je izjednačio u sudačkoj nadoknadi, odnosno u 92. minuti utakmice igrane u Zenici, gdje se u ulozi domaćina, formalnog, ovoga puta našla momčad NK Viteza. Vitežani su odigrali izvrsno prvo poluvrijeme i u svim elementima nogometne igre bili su bolji od Čelika. Igrali su opasnije i u nekoliko navrata šutirali s veće udaljenosti uglavnom preko gola, a u 28. minuti utakmice nakon povratne lopte Vidovića Jurčević je s 25 metara topovski šutirao, a Nurković izvrsnom intervencijom loptu iz gornjeg desnog kuta izbacio u korner.

Bolja igra Viteza


U nastavku susreta Vitez se potpuno oslobodio, te je bio agresivniji te su opasno prijetili vratima Čelika. No, kako to obično u nogometu biva, u 41. minuti Čelik je bio u izvrsnoj prilici za vodstvo, ali su požrtvovnom reakcijom gol spasili prvo Perković, a nakon njega i Jurčević. Bolju igru Vitez je okrunio u 43. minuti nakon što je Jurčević sjajno poslužio Dedića, a on iz igre izbacio dvojicu igrača Čelika te iz kosa s nekih 7 metara neobranjivo zatresao mrežu. I drugo poluvrijeme Vitežani su nastavili s boljom igrom, a u 52. minuti Dedić je bio u prilici možda i riješiti utakmicu, jer iz vrlo povoljne situacije je šutirao preko gola.

Brojne prigode


Samo malo kasnije Smriko je dobro poslužio Dedića, koji se našao sam kao duh pred golom Nurkovića, no njegov šut je otišao pored gola. U 63. minuti nominalni domaćini su ponovno bili u odličnoj prilici, no i ovaj put Dedić nije bio precizan. Kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi. Neopreznost obrane Viteza kaznio je brzonogi Mešanović udarcem iz kosa, pored istrčalog vratara Perkovića, što je Čeliku bilo dovoljno za bod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije