APSOLUTNA ŠTEDNJA

Vlada HNŽ-a ukinula domjenke i blagdanske čestitke u medijima

lasic
Braco Selimović
07.12.2011.
u 09:35

Usvojen nacrt i prijedlog promjena proračuna za 2011. od 166.931.340,00 maraka

Vlada HNŽ-a na jučer održanoj 4. sjednici usvojila je nacrt i utvrdila prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2011. godinu u iznosu od 166.931.340,00 KM, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru. Vlada je još jedanput naglasila spremnost i odlučnost da proračun za sljedeću godinu završi do kraja ove godine, ali je svjesna svih poteškoća i vremenskog tjesnaca u kojem se nalazi i želeći osigurati pretpostavke za nesmetano funkcioniranje HNŽ-a u slučaju da se proračun do zadanog roka ne usvoji, ipak usvojila prijedlog odluke o privremenom financiranju javnih potreba HNŽ za prvo tromjesečje 2012. godine.

Također, Vlada je razmotrila način na koji će ove godine biti obilježeni nastupajući božićni i novogodišnji blagdani, te je u svjetlu financijskog stanja proračuna, usvojila zaključak kojim se ministarstva i tijela uprave obvezuju na maksimalno reduciranje troškova vezanih za proslavu ovih blagdana. Pojašnjenje ove odluke, odnosno što ona točno znači, potražili smo kod glasnogovornika Vlade HNŽ-a Pere Pavlovića.

- Kako ste vidjeli iz zaključka, Vlada na sve načine pokušava uštedjeti i konsolidirati proračun. Na tom tragu je i ovim zaključkom naloženo svima, i ministrima i ravnateljima uprava i ostalim rukovodećim osobama u tijelima Vlade, da ove godine nema nikakvih plaćenih oglasa u povodu Božića, Nove godine i drugih blagdana, nema nikakvih domjenaka, nema kupovine poklona, kalendara, olovaka i slično. Jedino što je Vlada odobrila jest da se ove godine od udruga koje se bave humanitarnim radom, a to su Nazaret i SOS Dječje selo, kupe božićne i novogodišnje čestitke, što će biti svojevrsna pomoć ovim udrugama – pojasnio nam je Pavlović.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlada je razmotrila informaciju o stanju u oblasti šumarstva na području HNŽ-a, informaciju u svezi s prijedlogom federalnog Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama i informaciju o prijedlogu federalnog Zakona o stočarstvu i usvojila zaključak kojim od Parlamenta i Vlade FBiH traži da se prilikom donošenja zakona iz zajedničke mjerodavnosti federalne vlasti i županija poštuju odredbe Ustava FBiH koje se odnose na način i postupak donošenja zakona iz zajedničke mjerodavnosti. Vlada je razmotrila i usvojila izvješće o žetvi žita u 2011. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?