Banja Luka

Voda potpuno zatvorila neke gradske ulice

Banja Luka
Dean Moconja
20.05.2010.
u 17:57

Začepljeni slivnici uzrok poplava u Banja Luci. Materijalne štete se još uvijek broje

Pojedina gradska raskrižja i ulice u Banjoj Luci posljednjih su dana izgledali kao manja jezera jer se zbog obilnih padalina, ali i začepljene oborinske kanalizacije, voda zadržavala na njima. Tako se na križanju ulica Jug Bogdana i Josipa Pančića na Starčevici stvorila lokva dubine 20 centimetara, prenosi Banjaluka.live. - Jedva sam prošao automobilom. Taj problem nije od jučer. Čim padne malo kiše, voda napuni raskrižje, a kada su padaline obilne, kao proteklih dana, skoro nije moguće proći ulicom - rekao je Goran Radanović sa Starčevice.

Dodao je da je u nekoliko navrata vidio cisterne Čistoće kako ispumpavaju vodu, ali smatra da to nije rješenje. - Nemoguće je “usisati” svu vodu, jer kiša stalno pada, pa se ubrzo po odlasku radnika Čistoće ona ponovno nakupi. Mislim da ovaj problem treba drukčije riješiti, možda izgradnjom dodatnih slivnika - naglasio je Radanović. Mnogo se građana i drugdje žalilo zbog zadržavanja vode na Bulevaru kneza Miloša, preko puta Nove pijace.

- Svi koji ovuda prolaze znaju da se voda nakupi čim padne kiša. Ogromna bara predstavlja najveći problem pješacima, pa se tako nerijetko događa da nas neki od nesavjesnih vozača prilikom prolaska “okupa” dok čekamo na semaforu - rekla je Jovanka Jakovljević.

Napomenula je da na zeleno svjetlo za prolaz pješaka čeka deset metara od semafora. - Moram se udaljiti da me netko ne bi isprskao. Toliko se vode tu nakupi da moram ići okolo ili na drugi prijelaz - dodala je Jakovljević. Tehnički direktor Čistoće Milan Plavšić je izjavio za medije, a prenosi Banjaluka.live, da su ekipe ovoga poduzeća bile na terenu i da je problem zadržavanja vode u slivnicima, koji je uzrokovan njihovim začepljenjem, uspješno saniran.- Učinili smo sve što je u našoj mogućnosti - rekao je Plavšić. Iz Grada ističu da je jedan od uzroka stvaranja lokvi otpad u slivnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?