pokušaji mirenja

Vođe palestinskih talibana u svađi, daljnji sukobi dovest će do rata

talibani
AFP/Pixsell
04.01.2012.
u 11:52

Bilo kakve podjele unutar TTP-a mogle bi omesti borbu afganistanskih talibana i Al-Qa'ide protiv SAD-a i njihovih saveznika u Afganistanu

Al-Qa'ida, afganistanski talibani i pakistanski militanti organizirali su nekoliko sastanaka da bi zaustavili sukob koji bi brzo mogao prerasti u otvoreni rat najjačih pakistanskih talibanskih vođa.

Hakimullah Mehsud, vođa pakistanskih talibana poznatih pod nazivom the Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), i njegov zamjenik Wali-ur-Rehman na sastancima su doslovno jedan drugome skakali za vrat.

- Uskoro ćete čuti da je jedan od njih eliminirao drugoga iako drugi zapovjednici i njihovi zajednički prijatelji ulažu snažne napore kako bi se razriješile razmirice među njima – kazao je za Reuters jedan od zapovjednika TTP-a.

Bilo kakve podjele unutar TTP-a mogle bi omesti borbu afganistanskih talibana i Al-Qa'ide protiv SAD- a i njihovih saveznika u Afganistanu zbog čega će biti sve teže regrutirati mlade borce i očuvati utočišta afganistanskih militanata u Pakistanu.

Unatoč izvješćima o sukobu između Rehmana i Mehsuda, Rehman tvrdi da nema nikakvih problema između njega i vođe TTP-a.

TTP je osnovan 2007., a služi kao krovna organizacija raznih pakistanskih militantskih frakcija koje vladaju sjeverozapadnim predjelima Pakistana tik uz afganistansku granicu.

Al-Qa'idini zapovjednici zajedno sa zapovjednicima afganistanskih talibana od TTP-a traže vojnike spremne na borbu u Afganistanu te žele izgladiti nesuglasice između dvojice vođa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

IK
Ilija Kobac
17:18 04.01.2012.

Treba ici Ceric(Reis) da ih pomiri!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?