Ljubuški

Vodovod vrijedan 75.000 KM izgradilo je 15 kućanstava

Vodovod
Ivan Kaleb
03.05.2013.
u 10:08

Vodovod izgradila skupina mještana udruge za izgradnju “Grupa građana sv. Ante”

Izvanredan, iznimno vrijedan i za svaku pohvalu posao i projekt, ostvarila je skupina mještana u ljubuškom naselju Humac. Okupljeni i organizirani u udrugu za izgradnju vodovoda “Grupa građana sv. Ante”, doveli su vodu iz rijeke Trebižat do svojih kuća.

Vrijedan projekt

Pothvat je utoliko zanimljiviji i važniji što je sudjelovalo svega 15 kućanstava, a vrijednost posla i ulaganja je oko 75.000 maraka. Osim toga svaki sudionik je bio obvezan odraditi po 16 dnevnica. Svečano puštanje u rad upriličeno je na kupalištu Baščina gdje su smještena postrojenja s crpkama koje crpe vodu iz rijeke i potiskuju je u vodovodnu mrežu. Uz nazočnost sudionika gradnje vodovoda i njihovih gostiju, nazočili su i općinski čelnici, načelnik Nevenko Barbarić, predsjednik OV-a Ljubuški Toni Kraljević, a postrojenja i mrežu blagoslovio je gvardijan franjevačkog samostana na Humcu, fra Velimir Mandić.

- U udruzi nas je 15, koliko je i korisnika vode, a 16. priključak smo darovali samostanu sv. Ante na Humcu. Oni su u svemu ravnopravni s nama i bit će korisnici kao i mi. S radovima smo veoma zadovoljni, tekli su malo brže i bolje nego što smo očekivali. Počeli smo 13. rujna prošle godine, a voda je potekla oko 20. ožujka. Za 13 radnih dana odradili smo 1285 m glavnog voda.

Cijena vode


Dopustili smo Pošti da bez ikakvih naknada u naš kanal postavi optički telefonski kabel, što nas je malo usporavalo, ali to je na dobrobit svih građana - kaže predsjednik udruge i glavni voditelj posla Drago Grubišić. Zajednički glavni vod su svi skupa financirali, no izgrađeno je još ukupno 650 do 700 m sporedne mreže do svake kuće i to je svatko za sebe financirao. Svi šahtovi su na državnom zemljištu tako da neće biti poteškoća zbog otklanjanja kvarova i očitavanja potrošnje. Predviđaju da bi cijena vode trebala biti manja od 33 feninga po m3.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?