Edin Džeko

“Vraćam se u City, gdje bih drugo, to je moj klub”

Edin Džeko
04.07.2012.
u 12:17

Bh. napadač pratio je gotovo sve utakmice EP-a, nije ga iznenadila dobra igra Balotellija

Jedan je od vodećih svjetskih napadača, ali u šetnji Stradunom ostavlja dojam tako jednostavnog tipa. Ništa Edinu Džeki nije teško, u Dubrovniku je podijelio stotine autograma, odradio na desetke fotografiranja. Sarajevska veza, dubrovačka veza, splitska veza, engleska veza, svi imaju put do Džeke. A on svakome podari riječ-dvije, širok osmijeh. Rado se odazvao pozivu za humanitarnu utakmicu.

Kad djeca zovu

- Djeca, kad djeca zovu, onda ne mogu odbiti. Ona su velika motivacija, došao sam zbog njih i mog velikog prijatelja Emira Spahića, koji me pozvao. Već sam dosta godina u Dubrovniku na odmoru, tako da mi nije bio problem doći odigrati utakmicu. Dapače, to sam uradio s užitkom. Obožavam Dubrovnik, tu se odlično osjećam – kazao je Džeko. Nekako je već dugo na odmoru. Ili nam se samo čini. Uskoro će pripreme za novu sezonu, morski užitci za njega su pri kraju.

- Plan je da se odmorim još par dana i onda se vraćam u City. A gdje bih drugo, ja sam igrač Citya – smije se Džeko. Naravno, da će u City. Ugovor od četiri milijuna eura netto po sezoni je tu. Ali, traže ga mnogi. Spominju se Juventus, tu je negdje i Bayern, ni Borussia Dortmund nije nezainteresirana. Puno je priča, ali ni sam Džeko ne zna što će se događati do kraja prijelaznog roka. - Ne znam, vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Za sada ostajem u Cityu – smije se Edin. Bez obzira na odmor kaže da je odgledao gotovo sve utakmice prvenstva Europe. Smatra da je titulu osvojila najbolja momčad.

- Pratio sam dosta utakmica. Bez obzira na sve, možda u nekim utakmicama nisu bili na svom nivou, Španjolska je definitivno najbolja. Zasluženo je slavila u finalu, baš dominiraju svjetskom nogometnom scenom – rekao je Džeko. A suigrač Balotelli? Oduševio je na Euru, pokazao se u pravom svjetlu. Ako je netko sumnjao u njega to je prošlost. Balotelli se na Euru nametnuo kao velika zvijezda. Ne po glupostima, već po nogometu.

Balotelli odličan

- Balotelli kao Balotelli. Odigrao je odlično prvenstvo. Rekao bih da je bio standardan. Mnogi su iznenađeni njegovom igrom, ali s obzirom da ga odlično poznajem, ovo što je odigrao na Euru za mene nije bilo nikakvo iznenađenje. Više me iznenadilo to što se smirio što se tiče nekih drugih stvari, u tome je napravio veliki pomak – kazao je Džeko. Posebno je pratio utakmice Hrvatske u kojoj ima brojne prijatelje. - Nakon što su u finale ušli Španjolska i Italija, onda Hrvatska ne treba žaliti. Ispala je od finalista Eura, samo to dovoljno kazuje. Hrvati su osvjetlali obraz balkanskog nogometa, to sam rekao odavno, iza toga stojim. Nema veze što su ispali. Pa, izbacili su ih finalisti Eura s kojima je Hrvatska igrala ravnopravan nogomet – rekao je Džeko. BiH nema na velikim natjecanjima. Igrač njegovog kalibra sigurno vapi za dokazivanjem na velikoj sceni. - Nekako to lakše podnosim dok ne počne veliko natjecanje. Ono kad ispadneš, pa odeš u svoj klub, lakše sve zaboravi. A kad gledaš utakmice svaki dan, srce ti se para. Kreće novi kvalifikacijski ciklus, imamo se pravo nadati – zaključio je Džeko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije