O provedbi sporazuma

Vučić 12. svibnja na Kosovu razgovara s tamošnjim Srbima

vesna pusic,aleksandar vucic,portal (1)
Patrik Macek/PIXSELL
05.05.2013.
u 12:11

Rekao je da mu je savjest mirna i ne boji se "suda svog naroda ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali rajčicom, jajima ili kamenjem".

Prvi potpredsjendik srpske vlade, ministar obrane i koordinator sigurnosnih službi, Aleksandar Vučić, u izjavi za Pink TV najavio kako 12. svibnja odlazi na Kosovo, točnije, na sjever Kosova gdje još ne funkcionira u potpunosti kosovska vlast, kako bi tamošnjim Srbima pojasnio odredbe sporazuma i pokušao ih uvjeriti da promjene stav i prihvate sporazum. Rekao je da mu je savjest mirna i ne boji se "suda svog naroda ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali rajčicom, jajima ili kamenjem".

>> 'Zbog Nikolića Srbiju u svijetu ne doživljavaju kao ozbiljnu državu'

- Meni je savjest potpuno čista. Učinio sam najbolje što sam mogao i borio se za interese svog naroda...i neće me nitko uplašiti - rekao je Vučić dodajući razumije stav kosovskih Srba, ali "ne razumijem njihov pokušaj mijenjanja političke mapu Srbije i nerazumevanje za najveći dio Srbije, za druge ljude". Vučić drži kako će primjena sporazuma iz Bruxellesa biti teška i zbog toga što "EU i Priština pokušavaju u provođenje plana ubaciti i nešto što ne postoji u sporazumu i nije u njegovom duhu". (mf VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?