Hrvatska i Srbija

Vučić: Prvo o problemima između dvije države, a potom o tužbama

aleksandar vucic (1)
Screenshot YouTube
02.05.2013.
u 09:58

"Eventualno povlačenje međusobnih tužbi između Srbije i Hrvatske zavisit će od rješavanja konkretnih problema koji postoje između dvije zemlje"

Prvi potpredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić nakon posjeta Zagrebu, u intervjuu za Pink TV je rekao kako "eventualno povlačenje međusobnih tužbi između Srbije i Hrvatske zavisit će od rješavanja konkretnih problema koji postoje između dvije zemlje", a među tim problemima, po njemu su pitanje "nestalih u ratovima, ostvarivanje stanarskih i mirovinskih prava, rešavanje problema vezanih za katastar i druga nerješena pitanja".

- Ali mi o tome ne pričamo na marketinškoj nego na konkretnoj razini - pojasnio je Vučić. Govoreći o problemima sa Srbima na sjeveru Kosova, Vučić je rekao kako Beograd razumije "i razumije njihove strahove", ali bi "volio da imaju malo više razumijevanja za državu".

- Postavlja se pitanje promatranja cjeline interesa našeg naroda i svih naših građana i nadam se da će kod njih biti pronađeno dovoljno prostora i razumijevanja za situaciju u kojoj se zemlja nalazi - rekao je Vučić dodajući kako će Srbija primjeniti samo ono što je napisano u sporazumu, a ne što bi "neki željeli i među Albancima i neki na zapadu" i ono što ne piše.

>>R. Tomašić o Vučiću: Susjedi smo, normalno je razgovarati

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije