Povratak klupskog velikana pod Toranj

Vukovima Gira i po 20.000 kuna za "božićnicu"

\'za sport.....5.3.2000. cibona - europatrade maksimir...giricek  snimio sinisa hancic\'
Arhiva VL
27.12.2010.
u 09:02

- Giriček je pristao igrati za simboličan iznos. On nam je time puno pomogao - ističe direktor Antunović.

Cibona je uspjela vratiti Gordana Giričeka (33), veterana koji je kazao da bi volio završiti karijeru u klubu koji ga je katapultirao u košarkašku orbitu. Gira je s novom upravom kluba dogovorio da će za vukove igrati do kraja sezone. Kako kaže novi direktor Zdenko Antunović, cijena nije ni blizu onoj oko koje se posljednjih dana nagađalo, 40.000 eura mjesečno. U klupskom priopćenju naznačeno je sljedeće:

"Giriček je u Cibonu došao sa srcem i željom da pomogne klubu, a sva su medijska nagađanja o visini igračeva honorara neistinita."

Zaposlenima 15.000 kuna

U telefonskom razgovoru Antunović je još dodao:

- Svota za koju će Giriček igrati mjesečno nije ni približno 40.000 eura, kako se pričalo. Mi toliko novca ne možemo dati ni za neku aktualnu NBA veličinu. Štoviše, Gordan je pristao igrati za simboličan iznos. Pomogao nam je mnogo.

Pohvalio se direktor s još nekoliko poteza koje je povukao u prva dva dana.

- Već u petak smo u klubu imali grijanje, struju, telefon i toplu vodu. Sve to sada funkcionira, sve smo platili. Igračima smo isplatili po 20.000 kuna, a zaposlenicima po 15.000 kuna. Sve što obećam igračima i zaposlenicima, oni će to i dobiti. Očekujem da ćemo dovesti još neko pojačanje - rekao je Antunović.

Giriček će javnosti biti predstavljen u ponedjeljak, a u utorak bi već trebao zaigrati protiv Partizana u utakmici regionalne lige.

- U ovoj priči nisam bitan ja nego Cibona. Tu sam da se pomogne tom velikom klubu. Nije mi namjera uzeti glavnu ulogu u momčadi pokraj Bogdanovića, Radoševića i Zubčića, nego biti mentor tim mladim košarkašima kao što je sadašnji trener Zdravko Radulović bio meni - izjavio je Giriček koji se tako vratio u Cibonu nakon devet i pol godina.

Stigao i Krapić

U klub iz Savske stiže i borbeni krilni centar Ante Krapić, najbolji igrač Zaboka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije